Tapahtumat

Yleiset LUKKI-tapahtumat

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Koulutusta ja glögiä!

1.12.2021 klo 15.30

LUKKI-hanke tarjoaa koulutusta ja glögiä 1.12. klo 15.30 Kielten opiskelu ja aivot – miten kielten opiskelu näkyy aivoissa? Psykologian tutkijatohtori Lilli Kimppa, Helsingin yliopisto klo 17.00 Glögiä ja seurustelua Tervetuloa! Ilmoittautumislinkki on lähetetty sähköpostilistan kautta. Jos et ole saanut sitä, niin lähetä viesti lukki@syk.fi.

Lue lisää

Ruotsin kieliryhmä

Lilla Teatern, Helsingfors
Once-musikaali oli menestys

10.11.2021

Yli sata lukiolaista Kielilukiosta, Helsingin ranskalais-suomalaisesta koulusta sekä Kallion, Vihdin ja Kauniaisten lukioista nautti Once-musikaalista Lilla teaternissa 10.11. Esityksen kieli oli ruotsi, mutta musiikki ja helposti seurattava juoni auttoivat ymmärtämään, mitä lavalla tapahtui. Yksi opettajista totesi: ”Hyvä oli ja opiskelijatkin olivat ihan fiiliksissä!” LUKKi kiittää kaikkia osallistuneita!

Lue lisää

Saksan kieliryhmä

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Lukion pitkän saksan opettajat tapasivat

27.10. klo 16.30-18.30

E-opin kustannustoimittaja Miika Sjöman esitteli yhdessä saksan opettaja Pia Hägglund-Viljasen kanssa Unter uns-oppimateriaalia Sykissä järjestetyssä hybriditilaisuudessa. Moni pitkän saksan opettaja on ottanut materiaalin vasta hiljattain käyttöönsä, joten kuulijat saivat hyviä vinkkejä ja vastauksia moniin materiaalia ja sen käyttöalustaa koskeviin kysymyksiin. Lukki kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita.

Lue lisää

Yleiset LUKKI-tapahtumat

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Heini Syyrilä koulutti lukio-opettajia

30.10.2021

Joukko lukion kieltenopettajia ympäri Suomen vietti toiminnallisen koulutuspäivän lauantaina 30.10. Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Vuoden 2017 kieltenopettaja Heini Syyrilä veti oppilaslähtöisen taktiilisen pedagogiikan työpajan. Heini esitteli erilaisia itse laadittavia opetusmateriaaleja, joiden avulla keskitytään oivaltamiseen ja asian oppimiseen eikä niinkään oppilaiden keskinäiseen kilpailemiseen. Päivän aikana osallistujat saivat runsaasti vinkkejä ja ehtivät valmistaa omaan opetukseensa soveltuvaa materiaalia.

Lue lisää

Yleiset LUKKI-tapahtumat

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Humanistien yö

31.3.2021

Humanistien yö opiskelijoille keväällä 2022 Lokakuulle suunniteltu opiskelijatapahtuma Humanistien yö siirretään maaliskuun loppuun. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin Yliopiston ja monien muiden tahojen kanssa. Tapahtumassa opiskelijat tutustuvat humanistisiin opintoihin, työelämään ja toisiinsa. Lisätietoa ilmoittautumisesta tulee myöhemmin.  

Lue lisää